Карта бойових дій в Україні 6 квітня березня та зведення Генштабу ЗСУ щодо війни в Україні

Минула 42-га доба протистояння українського народу російському вторгненню. На вечір середи, 6 квітня, ворог готує наступальну операцію на сході для встановлення повного контролю над територією Донецької та Луганської областей.

Про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

Російські окупанти здійснюють перегрупування військ та ведення розвідки, намагаються покращити тактичне положення окремих підрозділів в Південнобузькому операційному районі та закріпитись на адмінкордонах Херсонської області.

Основні зусилля противник зосереджує на веденні наступальних дій з метою прориву оборони угруповання Об’єднаних сил на Донецькому напрямку. Також намагається взяти під повний контроль Маріуполь.

Завершується перегрупування військ та відновлення боєздатності підрозділів Центрального військового округу, що виведені до районів Брянської та Курської областей.

Триває підготовка та переміщення підрозділів окупаційних військ ЗС РФ в Україну. Ворогом сплановано переміщення підрозділів 38-ї окремої мотострілецької бригади 35-ї загальновійськової армії Східного військового округу з території Білорусі до Бєлгородської області. Також фіксується переміщення до цієї області окремих підрозділів Центрального військового округу .

На Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін в положенні та стані угруповання військ противника не виявлено. Підрозділи Східного військового округу, що виведені на територію Гомельської області, завершують перегрупування.

На Слобожанському напрямку ворог продовжує блокувати Харків. Здебільшого в нічний час, окупанти обстрілюють місто з реактивних систем залпового вогню, ствольної артилерії та мінометів. В районі Ізюма активних дій противник не проводив. Силами окремих підрозділів 20-ї загальновійськової та 1-ї танкової армій Західного воєнного округу здійснює перегрупування.

Для підвищення оперативності перекидання військових вантажів ворог розпочав використання залізничного сполучення. Зафіксовано прибуття залізничних ешелонів з озброєнням та військовою технікою зі станції Валуйки (РФ) на залізничну станцію Куп’янськ (Україна).

На Донецькому та Луганському напрямках основні зусилля ворог зосереджує на бойових діях в районах Попасної та Рубіжного та встановленні контролю над Маріуполем, де противник активно застосовує авіацію.

Противник здійснював артилерійські обстріли в районах населених пунктів Кремінна, Піски, Очеретино, Розівка, Новобахмутівка, Новосілка Друга, Мар’їнка та Красногорівка.

В районах Попасної, Степного, Новотошківського, Рубіжного, Сєверодонецька і Солодкого ворог проводив штурмові дії, але успіху не мав.

На Південнобузькому напрямку ворог продовжує здійснювати обстріли населених пунктів Щербаки, Комишуваха, Новоданилівка, Мала Токмачка, Гуляйпільське, Лук’янівське, Преображенка та Гуляйполе.

В результаті наступальних дій підрозділів ЗС України ворог втратив контроль над населеним пунктом Осокорівка.

Раніше “Апостроф” повідомляв, що у Міністерстві реінтеграції тимчасово окупованих територій України закликали жителів Донецької, Луганської та Харківської областей евакуюватись у безпечні регіони країни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *