Переговори Україна Росія – хто увійшов до складу нової делегації

У понеділок, 4 квітня, президент України Володимир Зеленський затвердив склад делегації для участі у переговорах із Російською Федерацією щодо підготовки та погодження проекту договору про гарантії безпеки.

Про це йдеться в указі глави держави.

Згідно з документом, делегацію очолив народний депутат Давид Арахамія, а її стали членами: міністра юстиції Дениса Малюську, радника голови ОП Михайла Подоляка, міністра оборони Олексія Резнікова, заступника глави МЗС Миколу Точицького. Також увійти у склад делегації погодилися парламентарі: Андрій Костін, Дмитро Лубинець та Рустем Умеров.

Експерти делегації: юрист-міжнародник Олександр Малиновський та Надзвичайний та Повноважний посол України Олександр Чалий.

Глава делегації отримав право за погодженням з міністром закордонних справ змінювати склад делегації, а також за необхідності залучати працівників державних органів, підприємств, установ, організацій за погодженням з їхніми керівниками, науковців та експертів.

Раніше Давид Арахамія заявив, що в ході переговорного процесу Україна та Росія дійшли спільної позиції, за винятком статусу окупованого Криму.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *