Допомога Україні під час війни – НАТО передасть Києву озброєння

НАТО готове підтримати Україну в її обороні проти нового етапу наступу країни-агресора Росії. Українським Збройним Силам поставлятимуть зброю, якою наші захисники успішно користуються.

Про це генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив на брифінгу.

Столтенберг зазначив, що найближчим часом очікується новий наступ російських окупаційних військ на східному та південному напрямках зі спробою вийти на адміністративні межі Донецької й Луганської областей, а також створення сухопутного коридору в тимчасово окупований Крим.

У зв’язку з цим НАТО готове надати Україні протитанкові комплекси, системи протиповітряної оборони та іншу оборонну техніку.

“Це вирішальний етап війни. Наші союзники сповнені рішучості надавати подальшу підтримку Україні, в тому числі протитанковими засобами, системами ППО та іншою технікою”, – сказав Столтенберг.

За словами генсека НАТО, Україна ефективно використовує надану раніше зброю. Тому він уточнив, що нові постачання включатимуть системи озброєння, які дозволять відбити наступ Росії.

Раніше “Апостроф” писав, що до України прибуло нове озброєння від США, яке входить до пакета військової допомоги для України на суму 800 мільйонів доларів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *