Війна в Україні – останні новини та онлайн подій 4 квітня

Війна України проти російського агресора триває вже 40-й день. Окупанти зазнають втрат у живій силі та техніці і надходять відомості про те, що ворог утік з території Сумської області.

Вранці 4 квітня окупанти знову завдали ракетного удару по Одесі.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка боїв 3 квітня


07:27 Російські окупанти почали копати в Бучі біля церкви Андрія Первозванного і Всіх Святих траншею, в якій пізніше виявили масове поховання мирних жителів міста, ще 10 березня. Це підтверджують супутникові знімки американської компанії Maxar Technologies.

07:15 Зеленський закликав глядачів та присутніх на церемонії вручення музпремії “Греммі” у Лас-Вегасі підтримати Україну проти російського вторгнення будь-якими можливими способами та “розповісти нашу історію, розповісти правду про війну» у соцмережах та на телебаченні”.

07:10 Велика Британія має намір добиватися від Німеччини посилення антиросійських санкцій під час наміченого на п’ятницю, 8 квітня, візиту до Лондона канцлера ФРН Олафа Шольца.

06:57 Росія почала приховану мобілізацію резервістів. Перевагу віддають тим, хто має бойовий досвід. Основні регіони: Краснодарський край, Пермський край, республіки Дагестан, Інгушетія, Калмикія. Розраховують залучити приблизно 60 тисяч осіб.

06:40 Президент Молдови Майя Санду оголосила в країні 4 квітня днем жалоби за жертвами Бучанської різанини.

06:30 Голова Сумської ОВ Дмитро Живицький повідомив про масовий відхід з території області російських загарбників. А журналіст Андрій Цаплієнко стверджує, що окупанти втекли з усієї території регіону.

06:10 Вночі в Одесі завдали ракетного удару по одному з об’єктів. Подальша інформація надалі уточнюється. Про це повідомив представник Одеської військової адміністрації Сергій Братчук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *