Війна в Україні – МАГАТЕ таємно домовилося з Росією

Російська атомна держкорпорація “Росатом” і Міжнародна агенція з атомної енергії (МАГАТЕ) домовилися бути “поза політикою”, обговорюючи виключно “професійні проблеми”. Таку заяву в ЗМІ зробив керівник “Росатома” Олексій Ліхачов.

Про це повідомляє пресслужба українського “Енергоатома” у Telegram.

Ми домовилися з колегами із МАГАТЕ, що залишаємо за дужками політику і говоримо лише про професійну співпрацю… головне завдання у складних сучасних умовах – забезпечити максимальну безпеку роботи атомних об’єктів України… Звичайно ж, залишитися поза політикою, поза політичними оцінками, кинувши 110 відсотків потенціалу на вирішення лише технологічних завдань – це велика заслуга нинішнього керівництва МАГАТЕ“, – йдеться у заяві Ліхачова.

З огляду на це, в “Енергоатомі” наголосили, що МАГАТЕ таким чином:

  • вважає війну та акти ядерного тероризму в Україні “політичними питаннями”, які не обговорюватиме з РФ та займатиметься ними;
  • атаки атомних енергоблоків для МАГАТЕ є цілком нормальними, щоб не було ядерного вибуху і витоку радіації;
  • нічого не має проти акту агресії Росії, мовчки погоджується із тим, що за безпеку українських атомних об’єктів “дбатиме” “Росатом”.

Раніше ми повідомляли, що 31 березня, російські війська залишили Чорнобильську атомну електростанцію та її місто-супутник Славутич. Перед тим, як піти, окупанти повністю розграбували ЧАЕС та готель біля неї.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *