Масові вбивства у Бучі – Італія вимагає покарання винних

Італія виступила за негайні санкції проти Росії після світового розголосу фактів насильства у Бучі Київської області.

Про це заявив глава Міністерства закордонних справ і міжнародного співробітництва Луїджі Ді Майо під час прес-конференції у Загребі зі своїми колегами з Хорватії та Словенії, пише інформагентство Італії Agenzia Nova.

Глава італійської дипломатії зазначив, що його країна підтримає санкції проти російського газу і наполягає на тому, щоб Євросоюз увів обмеження ціни на імпорт “блакитного палива” з Росії.

Ми ніколи не накладали вето на пакети санкцій і не накладали б жодного вето. Трагічні події в Бучі свідчать про те, що війна не тільки не закінчена, але інтенсивність і жорстокість цієї війни продовжує наростати“, – наголосив міністр.

Луїджі Ді Майо зауважив, що Італія готова надати своїм європейським партнерам докази війни для розгляду злочинів у Міжнародному кримінальному суді. Винні у Бучанській різанині мають бути покарані.

Італія знову твердо засуджує неприйнятну та невиправдану агресію Росії проти України. Наша стійка підтримка Києва призвела до повного застосування режимів санкцій проти Москви та вжиття заходів фінансової, військової та гуманітарної допомоги. Для всіх цих ініціатив ми тісно співпрацюємо з нашими основними міжнародними партнерами, досліджуючи кожен шлях переговорів, який веде до негайного припинення вогню“, – зазначив він.

Ді Майо додав, що за підсумками пресконференції “підведуть підсумки конфлікту”, який порушує життя 40 мільйонів українців.

Нагадаємо, що Велика Британія відмовила Росії в засіданні РБ ООН стосовно Бучанської різанини під Києвом.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *