Карта бойових дій в Україні та зведення Генштабу ЗСУ щодо війни на кінець 3 квітня

Минула 39-та доба протистояння українського народу російському вторгненню. На кінець неділі, 3 квітня, ворог відмовився від блокування та захоплення Києва. Однак він завдає ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури на всій території України, намагаючись посіяти паніку серед населення та порушити логістику Сил оборони.

Про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

На Волинському напрямку обстановка суттєвих змін не зазнала, визначені підрозділи збройних сил Білорусі продовжують виконувати завдання з прикриття кордону.

На Поліському напрямку противник завершує перегрупування та підготовку до передислокації з Білорусі до Росії. Окремі підрозділи окупантів зі складу повітряно-десантних військ перекидаються військово-транспортними літаками до Бєлгорода. З метою уповільнення просування підрозділів ЗСУ окупанти здійснили масові хаотичні мінування не тільки раніш зайнятих позицій та ділянок місцевості, а й шляхів висування.

На Слобожанському напрямку ворог продовжує блокувати Харків, завдає артилерійських ударів по житлових кварталах міста та намагається здійснити перегрупування військ.

На Ізюмському напрямку окупанти намагалися відновити наступ, успіху не мали.

На Донецькому і Таврійському напрямках окупанти продовжили зосереджувати основні зусилля на захопленні населених пунктів Рубіжне, Попасна, Троїцьке, Авдіївка, Мар’їнка, Красногорівка, підготовці до наступу, який може початися найближчої доби у напрямку на Сєвєродонецьк та Велика Новосілка.

За підтримки авіації та артилерії противник продовжує штурм міста Маріуполя.

Південнобузький напрямок. Ворог протягом доби зосереджував зусилля на утриманні зайнятих позицій в районі н.п. Олександрівка. Намагається вести бойові дії з метою виходу на адміністративний кордон Херсонської області.

Раніше “Апостроф” писав, що російський фрегат “Адмірал Ессен”, який обстрілював Одесу, отримав у борт “подарунок” від ЗСУ – ракету “Нептун”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *