Війна в Україні 1 квітня – Арестович розповів, що відбувається на фронті

Станом на п’ятницю, 1 квітня, загальна воєнно-політична ситуація навколо України контролюється керівництвом України та командуванням збройних сил інших сил оборони.

Про це радник керівника Офісу президента Олексій Арестович пише у своєму Telegram-каналі.

За його словами противник не може розпочати наступальну операцію по оточенню нашого угруповання в зоні ООС. Поки він завдає лише ракетних, артилерійських та авіаційних ударів, що може свідчити про неповну його готовність діяти на землі. Так що наш прогноз на теперішній день обережно оптимістичний, хоча там ще можуть бути важкі бої.

Досі героїчно тримається Маріуполь. Командування надає певну допомогу, про яку рано казати. Однак про Маріуполь пам’ятають, йому надають ту допомогу, яка можлива в теперішній дуже непростій ситуації.

На Київському напрямку противник здійснює часткову ротацію з відведенням військ і перекиданням їх у зону ООС. Але йому не повною мірою вдається втримати заслонами ті ділянки і райони місцевості, які вони хотіли б утримати для забезпечення цієї ротації.

Наші війська женуть противника як на північному заході, так і на північному сході, відсуваючи війська противника якомога далі від Києва, роблячи повторний штурм Києва чи щось подібне практично неможливим. Ми звільняємо нашу землю від ворога.

Так само ЗСУ проводять окремі контратаки на Харківському напрямку. Продовжуються тактичні дії наших військ проти оборони противника на Херсонському напрямку. В цілому ситуація для нас оптимістична (у відношенні 55 на 45).

Противник продовжує здійснювати повітряні та ракетні удари по об’єктах критичної інфраструктури, воєнної промисловості, воєнних об’єктах і, на жаль, проводжує нищити житлові квартали в Маріуполі, Харкові, Чернігові. Чернігів — місто, яке противник пробує перетворити на “другий Маріуполь”, однак я думаю, що ми впораємося. З Черніговом й досі зберігається сухопутний зв’язок, надходить військова і гуманітарна допомога, мешканці мають змогу виїхати з міста, додав Арестович.

Раніше “Апостроф” повідомляв, що ЗСУ звільнили Бучу та Бородянку під Києвом, над містами знову піднято синьо-жовтий прапор.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *