Карта бойових дій під Києвом та в Україні та зведення Генштабу ЗСУ щодо війни в Україні на кінець 31 березня

Минула 36-та доба протистояння українського народу російському вторгненню. На кінець четверга, 31 березня, ворог зазнав значних втрат в особовому складі та техніці, не досяг успіху у блокуванні та захопленні Києва. Окупанти вимушені відмовитися від виконання завдання.

Про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

Противник продовжує посилення угруповань військ за рахунок підрозділів зі складу Східного воєнного округу. Намагається сформувати окупаційні адміністрації в межах тимчасово захоплених районів Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей.

З врахуванням зазначеного, найближчим часом, противник, імовірно, намагатиметься зберегти військову присутність з веденням бойових дій у південних та східних регіонах України.

На Волинському напрямку без змін.

На Поліському напрямку ворог здійснює перегрупування військ. Вивів на територію Білорусі до 5-ти БТГр. Після відновлення боєздатності виведених підрозділів очікується їхнє переміщення на інші напрямки.

На Сіверському напрямку окупанти здійснюють відведення частини військ під прикриттям окремих підрозділів зі складу 1-ї танкової армії.

На Слобожанському напрямку ворог продовжує блокувати Харків, здійснює артилерійські обстріли з метою знищення інфраструктури та житлових кварталів міста. У районі на південь від Ізюма намагається зломити спротив українських захисників, витіснити підрозділи Сил оборони із займаних позицій та продовжити наступ у напрямку на Слов’янськ. Успіху не має.

На Донецькому напрямку противник зосередився на продовженні штурму Маріуполя. Здійснив нарощування угруповання 58-ї загальновійськової армії за рахунок введення до його складу БТГр, що була створена з переміщених з 7-ї військової бази (Абхазія) військовослужбовців.

На Південнобузькому напрямку противник намагався здійснити наступальні дії у напрямку Олександрівки Миколаївської області.

Угруповання Сил оборони продовжує вести оборонну операцію на Східному, Південно-Східному та Північно-Східному напрямках.

Продовжується вогневе ураження противника, який розосереджений в районі населених пунктів Ізюм, Кам’янка, Тихоцьке, з метою недопущення його подальшого просування в напрямках Слов’янська та Барвінкового. Відбито спроби обходу противником позицій наших військ в районах населених пунктів Попасна та Новотошківське.

Силами 36-ї окремої бригади морської піхоти, спільно з підрозділами інших складових сил оборони України, утримується кругова оборона міста-героя Маріуполя. Відбито наступ противника в районі Мар’їнки.

Угруповання сил і засобів оборони міста Києва продовжує вести ударно-пошукові дії на Житомирському та Ніжинському напрямках.

На інших напрямках проводиться стабілізаційна операція, виконуються завдання територіальної оборони.

Раніше “Апостроф” писав, що в Чернігівській області ЗСУ знищили колонну бронетехніки окупантів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *