Переговори Україна Росія – Мединський зробив нову заяву

Учасник російської делегації на переговорах у Стамбулі Володимир Мединський заявив, що Україна готова виконати принципові вимоги РФ, зокрема відмовитись від вступу до НАТО. При цьому представник Кремля нічого не сказав про відведення російських військ із території України.

Про це він сказав 30 березня в ефірі росТБ.

Вчора українська сторона вперше зафіксувала, причому письмово, свою готовність до виконання цілої низки найважливіших умов для будівництва нормальних відносин з Росією. Вони передали нам принципи можливої угоди. Вони передбачають відмову від вступу до НАТО, фіксацію позаблокового статусу України, відмову від ядерної зброї, відмову від розміщення іноземних військових баз та контингентів, зобов’язання проводити військові навчання за участю іноземних збройних сил лише за погодженням з державами-гарантами, серед яких буде і Росія”, – заявив Мединський.

При цьому він нічого не сказав про готовність РФ вивести свої війська з території України та шукати компроміс у питаннях про статус Криму та ОРДЛО.

Я хочу окремо наголосити, що принципова позиція нашої сторони щодо Криму та Донбасу залишається незмінною “, – заявив Мединський.

Як повідомляв “Апостроф”, 30 березня радник голови ОПУ Михайло Подоляк уточнив позицію України за результатами переговорів у Стамбулі.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *