Курс з енергетики запустили для молоді



Фото:

Центр «Розвиток КСВ» провів опитування учнів та учениць з різних регіонів України. Результати показали, що 44% опитаних хотіли би дізнатись більше про енергетичні професії та перспективи побудови кар’єри у сфері енергетики. При цьому досі в суспільстві існують стереотипи стосовно чоловічих і жіночих професій, а також уявлення, що жінкам складно знайти своє місце та досягти професійного росту в технічних галузях.

Щоб змінити уявлення молоді про енергетику та заохотити до вступу на енергетичні спеціальності зокрема дівчат, ГО «Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» і USAID Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ) створили онлайн курс «Кар’єра в енергетиці – це круто!». Курс складається з 10 відео, які містять різнобічну інформацію про галузь – від інновацій в енергетиці до її значення для безпеки країни.

Десять серій курсу розповідають про причини виникнення енергії, структуру сфери енергетики, існуючі міфи й інновації, професії в енергетиці, профільні вищі навчальні заклади для вступу, стажування та роботу в енергетичних компаніях, кар’єру в енергетиці для жінок, енергетичну безпеку та цілі сталого розвитку. Особлива увага приділяється вибору кар’єри в енергетиці дівчатами.

****

Курс створено ГО «Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» в рамках грантової ініціативи «Дівчата в енергетиці» за підтримки USAID Проєкту енергетичної безпеки (ПЕБ).

Версія для друку

Знайшли помилку – видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *