Карта бойових дій під Києвом та в Україні та зведення Генштабу ЗСУ щодо війни в Україні на кінець 25 березня

Минула 30-та доба протистояння українського народу російському вторгненню. На кінець п’ятниці, 25 березня, змін у тактиці противника не відбулося. Ворог зосереджував зусилля на поповненні поточних втрат, перегрупуванні та посиленні наявних підрозділів, завданні ударів засобами артилерії та авіації як по військових об’єктах, так і по об’єктах цивільної інфраструктури.

Про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

Як особливість слід зазначити переміщення додаткових артилерійських підрозділів до кордону з Україною.

Окрім проведення наземної та повітряної кампаній, ворог намагається запроваджувати в обіг рублі на тимчасово зайнятих територіях Херсонської та Запорізької областей замість гривні. У Харківській області противник здійснює обмеження пересування цивільного населення за рахунок встановлення мережі блокпостів.

Окупанти не полишають спроб придушити спротив мешканців Херсона, Генічеська та Мелітополя, близько 90% населення яких налаштовані проти російських загарбників, із залученням підрозділів росгвардії.

На Волинському напрямку наступальних дій противник не проводив. Залучення окремих підрозділів збройних сил Республіки Білорусь до агресії проти України залишається ймовірним.

На Поліському напрямку ворог продовжував здійснювати вогневий вплив на підрозділи наших військ в окремих районах.

На Сіверському напрямку противник зосереджував основні зусилля на утриманні раніше зайнятих рубежів. Продовжував укріплення своїх позицій та вогневий вплив на окремі підрозділи Збройних Сил України.

На Слобожанському напрямку, в районі Сум, противник основні зусилля зосереджував на закріпленні та утримані раніше зайнятих рубежів; в районі Харкова продовжує спроби блокування наших підрозділів та намагається проводити демонстраційні дії, наносить ураження інфраструктурі та оборонних об’єктахміста. Намагається наростити зусилля на напрямку на Ізюм за рахунок переміщення додаткових підрозділів та техніки.

На Донецькому напрямку противник продовжує перегрупування для відновлення наступальних дій з метою виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей.

На Південнобузькому напрямку вживає заходів з відновлення боєздатності, поповнення запасів, з метою підготовки до відновлення наступальних дій.

Раніше “Апостроф” повідомляв, що бійці “Азова” під Харковом захопили полонених: набрали кузов “хлопчиків у трусиках”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *