Війна в Україні – Велика сімка назвала Путіна винним

Лідери країн G7, куди входять Німеччина, Великобританія, США, Канада, Франція, Італія та Японія, мають намір притягнути президента РФ Володимира Путіна до відповідальності за віроломний напад на Україну.

Про це йдеться у заяві, прийнятій за підсумками саміту, що відбувся у четвер, 24 березня, в Брюсселі, яка опублікована на сайті Євроради.

“Ми зробимо все можливе, щоб притягнути президента Путіна, творців та прихильників цієї агресії, зокрема режим Лукашенка в Білорусі, до відповідальності за їхні дії”, – повідомляється в документі.

Зазначається, що для цього лідери “Сімки” продовжать співпрацю з союзниками та партнерами у всьому світі.

“Ми наголошуємо на нашій рішучості запровадити суворі наслідки для Росії, у тому числі шляхом повного втілення економічних та фінансових заходів, які вже застосовані”, – йдеться у заяві.

Також лідери держав-членів G7 націлені на тісне співробітництво з урядами інших країн щодо приєднання їх до санкцій та недопущення обходу обмежень.

“Ми доручаємо відповідальним міністрам у рамках цілеспрямованої ініціативи відслідковувати повне втілення санкцій та координувати відповіді у зв’язку з ухиленням від виконання санкційних заходів, зокрема щодо операцій із золотом Центрального банку Росії. Ми готові застосувати додаткові заходи, якщо знадобиться, продовжувати діяти у єдності, як ми це вже робимо”, – зазначено у документі.

Раніше ми опублікували головні тези звернення президента України Володимира Зеленського до лідерів країн “Великої сімки”. Серед іншого він заявив, що слід посилити санкції проти Росії настільки, щоб зупинити її військову машину.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *