Карта бойових дій під Києвом та зведення Генштабу ЗСУ щодо війни в Україні на кінець 23 березня

Минула 28-ма доба протистояння українського народу російському вторгненню. Станом на кінець середи, 23 березня, ворог не виконав завдання щодо виходу на адмінкордони Донецької і Луганської областей, оточення Києва та встановлення контролю над Лівобережною частиною України.

Про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

Ворог не полишає спроб відновлення наступальних дій з метою захоплення Києва, Чернігова, Сум, Харкова та Маріуполя.

Через числені втрати командування окупаційних військ, для покращення ситуації на фронті, продовжує формувати та переміщувати додаткові підрозділів ЗС РФ до кордонів України. З метою відновлення втрат 144-ї мотострілецької дивізії 20-ї загальновійськової армії Західного воєнного округу у військових комісаріатах Смоленської області активізовано заходи з укладання контрактів. Для доукомплектування окупаційних підрозділів також залучаються військовослужбовці, які повертаються після відрядження з Сирії.

У прикордонні з Україною райони Гомельської області Білорусі з Росії прибувають залишки підрозділів Східного воєнного округу та повітряно-десантних військ.

На Волинському напрямку противник наступальних дій не проводив. Продовжує зберігатися імовірність участі окремих підрозділів збройних сил Білорусі в російській агресії проти України. Поблизу українсько-білоруського кордону перебувають до 4 БТГр зі складу ЗС РБ.

На Поліському напрямку ворог активізував ведення повітряної розвідки у районах Глібівки, Лютежа, Лебедівки. Вздовж лінії зіткнення противник продовжує інженерне обладнання позицій і встановлення мінно-вибухових загороджень. Протягом дня противник здійснював артилерійські обстріли в районі Калинівки, Горенки, Пущі-Водиці, Нових Петрівців, Романівки та північно-західної околиці міста Києва.

На Сіверському напрямку противник силами окремих підрозділів Центрального воєнного округу продовжує зосередження сил і засобів для здійснення спроби відновлення наступальних дій.

На Чернігівському напрямку противник намагається блокувати та зайняти Чернігів, проводив повітряну розвідку районів міста, ймовірно, з метою оцінки результатів авіаційних ударів та виявлення позицій підрозділів ЗСУ.

На Броварському напрямку ворог намагався здійснити спробу прориву оборонних позицій наших військ з метою виходу до північно-східної околиці Києва, успіху не мав.

На Слобожанському напрямку противник здійснював нанесення артилерійських ударів по Харкову, активних наступальних дій підрозділам окупаційних військ провести не вдалось.

У напрямку на Суми підрозділи 1-ї танкової армії активних наступальних дій не проводили. Основні зусилля зосереджувалися на блокуванні міста, нанесенні артилерійських та авіаційних ударів по об’єктах цивільної інфраструктури.

У напрямку на Ізюм окупантами здійснено спробу прориву оборони наших військ у районі населених пунктів Донецьке, Топольське, Кам’янка тривають бої.

На Донецькому напрямку противника веде обстріли підрозділів ЗСУ на переважній більшості напрямків. Основні зусилля зосереджує на захопленні населених пунктів Рубіжне, Сєвєродонецьк, Попасна, Верхньоторецьке, Мар’їнка та Маріуполь. Здійснює перегрупування та нарощування угруповань для відновлення наступальних дій. Активно веде розвідку, намагається просуватися вперед, минаючі позиції наших військ та місць супротиву не вступаючи в бій.

В районі Попасної, за підтримки артилерії, ворог продовжує спроби просунутись вглиб міста та закріпитися на раніше захоплених позиціях. Успіху не мав, зазнав втрат.

Ворог продовжує наносити авіаційні, артилерійські удари по об’єктах цивільної інфраструктури Маріуполя. Успіху не має.

На Таврійському напрямку змін у складі та положенні противника не відзначено.

На Південнобузькому напрямку противник продовжує інженерне обладнання позицій. Здійснює заходи з відновлення боєздатності, поповнення боєприпасів та ПММ з метою підготовки до відновлення наступальних дій.

Раніше “Апостроф” повідомляв, що львівські десантники знищили ДРГ окупантів, яка маскувалася під цивільних осіб.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *