Байден у Європі – відвідає Україну чи ні

Незважаючи на те, що президент США Джо Байден перебуває в Європі, він, ймовірно, утримається від візиту в Україну через активні бойові дії в країні.

Про це повідомила посол у США Оксана Маркарова в інтерв’ю Українській правді.

“У нас завжди відкрите запрошення для всіх. Ми розуміємо, що є питання безпеки, які всі лідери вирішують для себе. Ми бачили, що низка керівників закордонних відомств нещодавно була у Києві, але ми також розуміємо, що перебуваємо у повноцінному стані війни” , – зазначила Макарова.

Вона також додала, що президент України багато працює і готовий прийняти главу Штатів, проте візит залежить від самого бажання лідера Америки.

“Наш президент у Києві, він працює 24/7 та готовий зустрічатися 24/7. Ми бачимо, скільки телефонних дзвінків, скільки зустрічей він проводить і з журналістами, і з лідерами, тому ми готові. Але ж ви розумієте, що це питання не лише політичної волі, а ще й безпеки”, – резюмувала вона.

Нагадаємо, у четвер, 24 березня, президент України Володимир Зеленський візьме участь у саміті НАТО за допмогою відеозв’язку. Він говоритиме про необхідність зупинити військові злочини РФ проти українців та громадянської інфраструктури.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *