Євген Мецгер продовжує контролювати події в Укрексімбанку – розслідування

Конкурс на вибір нового голови “Укрексімбанку” знаходиться під контролем колишнього голови правління банку Євгена Мецгера та голови наглядової ради банку Оляни Гордієнко, які мають вплив на голову HR-фірми Korn Ferry Романа Бондаря та проводять потрібних їм кандидатів.

Про це пише видання LegalHub з посиланням на джерело у Національному банку України.

“Спочатку конкурс мав проводити англійський партнер Korn Ferry, але в результаті його проводить голова українського офісу Korn Ferry Роман Бондар, у якого склалися дружні стосунки з Оляною Гордієнкою. На конкурс також має вплив Євген Мецгер колишній глава банку, який був зі скандалом звільнений за напад на журналістів”, – пише LegalHub.

Раніше “Цензор” писав про багаторічну дружбу Оляни Гордієнко з дружиною Сергія Єрмакова. А LegalHub публікував фото переговорів Гордієнка із членом правління банку Олександром Ігнатенком. “РБК-Україна” опублікувало статтю, в якій розповіла про те, як серед учасників конкурсу виявилося три кандидати: Сергій Єрмаков, Олександр Ігнатенко та Денис Чернишев, колишній заступник голови правління “Укргазбанку”. У матеріалі йдеться, що Korn Ferry, яка проводить конкурс на вибір голови правління “Укрексімбанку” опинилася в епіцентрі двох гучних скандалів у Росії та в Україні. Конкурс, який оголошував “Укрексімбанк”, передбачав, що в ньому має брати участь компанія з бездоганною репутацією.

“Репутація після скандалу з крадіжкою комерційної інформації та співробітників у конкурентів явно не відповідає поняттю “бездоганна”, – пише видання.

При цьому два учасники шорт-листу конкурсу на главу “Укрексімбанку” – Олександр Ігнатенко та Денис Чернишев є фігурантами кримінальної справи із залучення депозитів до “Укрексімбанку”, розповіло LegalHub джерело в Генеральній прокуратурі.

“Справа стосується гонорарів за залучення депозитів від юридичних осіб до “Укргазбанку”. Чернишев та Ігнатенко, які працювали в “Укргазбанку”, отримували незаконні винагороди у вигляді відсотка від суми залучених депозитів. Наразі обидва є безпосередніми фігурантами кримінальної справи. При цьому обидва – кандидати на керівника “Укрексімбанку”, – сказав співрозмовник видання.

Видання зазначає, що конкурс на нового главу “Укрексімбанку” від початку пішов не за потрібним напрямком. У первісне оголошення про старт конкурсу згодом вносили безліч правок. Зокрема, 18 грудня було додано умову, що учасники конкурсу повинні мати допуск до державної таємниці. Потім десяток разів змінювалися вимоги до кандидатів, уточнювалися умови, змінювалися терміни, способи подання документів та проведення співбесіди. Зрештою, співбесіди кандидатів взагалі перенесли у Франкфурт, оскільки Україна значилася у німецькому списку як зона підвищеного ризику, йдеться у публікації.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *