Укрзалізниця доставила кілька тонн гуманітарних вантажів

За перші 7 днів березня українською залізницею було успішно перевезено 8882 тонн гуманітарних вантажів.

Про це повідомляє міністр інфраструктури Олександр Кубраков у Facebook.

За словами Кубракова, гуманітарні вантажі включають в себе товари першої необхідності, зокрема, їжу, воду, ліки, дитячі товари.

Важливою особливістю стала доставка гуманітарної допомоги не тільки вантажними, а й пасажирськими вагонами. Усього завдяки пасажирським перевезенням було доставлено 3,383 тонни допомоги.

“У воєнний час ми використовуємо всі логістичні можливості для підтримки постраждалих регіонів”, – підкреслив міністр.

Кінцеві пункти призначень допомоги – це найгарячіші точки країни, де наразі спостерігається важка гуманітарна ситуація.

“Усе, що необхідно містам-героям: Харкову, Маріуполю, Чернігову, Волновасі, а також Сумам, Києву та іншим містам, селищам. Тому, коли у західному напрямку щодня здійснюються евакуаційні рейси, то у східному, замість того, щоб везти напівпусті пасажирські вагони, у них їдуть гуманітарні вантажі”, – зазначив Кубраков.

Протягом перших семи днів березня на Харківщину доставлено понад 470 тонн допомоги. На Донеччину — 230 тонн. На Київщину — 2 450 тонн.

Також очільник Мініфраструктури зазначив, що основне навантаження впало на автомобільний транспорт, проте вдалося адаптувати логістичну роботу до нових реалій.

“За останні дні ми повністю перебудували систему міжнародних автоперевезень, щоб вона працювала на повну. Вже навіть зараз ми перевозимо у кілька разів більше, ніж це було ще тиждень назад. І ця динаміка буде тільки зростати”, – підкреслив він.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *