Санкції проти Росії – Британія запровадила обмеження проти Абрамовича

Російські олігархи Олег Дерипаска, голова «Роснефти» Ігор Сєчін, голова «Газпрому» Олексій Міллер, голова ВТБ Андрій Костін опинилися під ударом Великобританії. А Роман Абрамович тепер не може продати “Челсі”.

Про це повідомляє “Чемпіонат”.

Так, Британія внесла до списку санкцій відомого російського бізнесмена і президента «Челсі» Романа Абрамовича, а його активи, включаючи лондонський футбольний клуб, були заморожені. Про те, що товстосум потрапив до “чорного списку” уряду Великобританії підтверджує авторитетне інформаційне агентство Reuters. У Лондоні вважають, що Абрамович протягом десятиліть був близьким до президента РФ Володимира Путіна, і отримував вигоду від своєї близькості до влади.

“У тих, хто підтримав злісний напад Путіна на Україну, не може бути притулку”, – заявив прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон, пояснюючи мотиви введенння нових обмежень.

Варто зазначити, що російський мільярдер Дерипаска (через компанію “Русал” володіє декількома найбільшими промисловими підприємствами Сибіру – “Русал”, En+ та “Євросибенерго”) кілька разів виступив із заявою проти війни з Україною.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Європейський Союз запровадив нові санкції проти Росії та Білорусі

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *