Полтавська ОВА зобов’яже паліїв трави рити траншеї

Протягом останніх днів на Полтавщині були затримані сім чоловіків, які займалися підпалом сухостою. Порушників вже відправили копати траншеї для української армії.

Про це повідомив голова Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін у Telegram.

За його словами, підпал сухостою став частим явищем в області, а затримані люди вже допомагають українській армії, попередньо заплативши штраф.
“Днями правоохоронці затримали сімох чоловіків за підпал сухостою. Ми попереджали, але з першого разу не дійшло. Тому тепер ці “герої-палії” будуть застосовувати свої навички для оборони області. 15 діб громадських робіт + кожному штраф по 6150 грн”, – підкреслив Лунін.

Очільник Полтавщини зазначив, що за останні два дні відбулося 35 пожеж на відкритих територіях по всій області, які спричинили знищення майже 70 гектарів рослинності.

“Ліквідовувати загоряння довелося 131 пожежнику, залучили 28 одиниць техніки. І це у воєнний час, коли рятувальникам Полтавщини разом із колегами доводиться розбирати завали в Харкові, витягати людей, гасити пожежі. Не треба додавати їм роботи!”, – закликав Лунін.

Раніше щодо проблеми підпалу сухостою, на яку реагували пожежні, повідомляли і в інших областях. Відтак, у Тернопільській області рятувальники 28 разів виїжджали на ліквідацію пожежі протягом вихідних, у Черкаській області за суботу ліквідували 24 пожежі, а на Львівщині покарання понесли 20 порушників.

Чиновники вчергове зазначають, що в умовах воєнного часу такі навмисні підпали прирівнюються до диверсії.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *