Коли Білорусь нападе на Україну – Путін підштовхує Лукашенка до війни

Країна-агресор Росія відтермінувала Білорусії погашення зобов’язань за держкредитами на 5-6 років, що може бути черговою “приманкою” путінського режиму для втягування білоруських військових у війну проти України.

Про це повідомляє російське державне пропагандистське медіа “РИА Новости” з посиланням на білоруський мінфін.

“Мінськ домовився з Москвою про усунення окремих платежів за російськими кредитами на 5-6 років”, – пишуть у виданні.

Такі дії РФ можуть свідчити про намагання втягнути ЗС Білорусі до участі в повномасштабному вторгненні на територію України.

Водночас секретар РНБО України Олексій Данілов попередив білоруських військових про наслідки можливого вторгнення в Україну: “Якщо хоча б один білоруський солдат перетне кордон з Україною, він буде знищений”.

Він зазначив, що російський президент змушує самопроголошеного білоруського диктатора Лукашенка до ухвалення рішення про вторгнення вторгнення білоруської армії, однак той “розуміє, що це буде крахом для Білорусі” і “білоруському народу це точно не потрібно. Це потрібно лише Путіну”.

У свою чергу заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила про запит білоруських військових щодо того, як краще здатися в полон українській армії. Наразі Росія використовує територію Білорусі для атак на Україну, але хоче більшого – змусити білорусів виконувати злочинні накази російського керівництва.

“Є вже офіційна інформація насторінці Генерального штабу ЗСУ щодо підготовки до активних агресивних дій з боку кордону з Білоруссю. Але тут ситуація дуже цікава. Ми знаємо, що територію Білорусі використовує саме Російська Федерація для того, щоб здійснювати агресивні дії. Але є позиція військових у Білорусі. І серед них вже зріє страх і небажання виконувати це розпорядження, якщо воно буде, тому що вони вже бачать, що тут відбувається. У них потроху руйнується міф про непереможну російську армію. Вони вже починають усвідомлювати, що насправді виконання такого наказу – це вчинення військового злочину”, – резюмувала Маляр під час телемарафону UAразом..

За словами заступниці, Україна намагається відповісти на запит білоруських військових про надання інформації щодо того, як краще здатись у полон на випадок, “якщо почнуться такі активні дії, і в них не буде виходу”.

Раніше “Апостроф” повідомляв про те, що Генеральний штаб Збройних Сил України попередив про високу загрозу наступу з Республіки Білорусь.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *